Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

8. 8. 2014.

Klizišta nova prijetnja za Doboj

DOBOJ - Nakon povlačenja vode u korita, u dobojskoj i tuzlanskoj regiji aktiviralo se više od 250 klizišta.

Na teritoriji Doboja aktivno je više od 150 klizišta, neka su se ponovo pokrenula, a neka prvi put, zbog čega će gradska vlast mjesnim zajednicama dodijeliti gorivo, kako bi angažovali mašine koje bi otklonile opasnost koja od klizišta prijeti stambenim objektima.

- Komisija će na poziv predsjednika mjesnih zajednica izaći na teren i evidentirati ta klizišta, a potom ćemo s predsjednicima MZ donijeti odluke koje aktivnosti mogu provesti sa doniranim gorivom ili nekim sredstvima, a koja klizišta zahtijevaju projekte i angažovanje Gradske uprave, Vlade RS i nevladinih organizacija koje nam trenutno pomažu na sanaciji mnogih klizišta, kao što je UNDP - rekao je Dragan Vasilić, zamjenik gradonačelnika Doboja, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da su poplave koje su tokom 6. i 7. avgusta prouzrokovali potoci i bujične rječice izazvale novu štetu na stambenim i poslovnim objektima, zbog čega će biti izvršen novi popis i procjena štete, kako bi građani mogli biti obeštećeni i kako bi dobili pomoć.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар