Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

8. 8. 2014.

Gajić: Petrović je Izetbegovićev "trojanski konj" u Doboju

DOBOJ - Doboj kao multietnički grad mora poštovati sve vjere i opredjeljenja, ali i činjenicu da se nalazi na teritoriji Republike Srpske, poručeno je danas na konferenciji za novinare koju su organizovali odbornici SNSD-a u Skupštini grada.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Sanja Vulić rekla je novinarima da gradonačelnik Doboja Obren Petrović mora poštivati Ustav Republike Srpske i Dejtonski mirovni sporazum, ukazavši na sve vidljiviju probosansku politiku prvog čovjeka Doboja i predsjednika gradskog parlamenta Esmina Mahmutovića.

Jučerašnja posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića Doboju, na današnjoj konferenciji za novinare, protumačena je kao širenje probosanske politike u Republici Srpskoj.

Odbornik ove stranke Danijel Gajić rekao je da je "gradonačelnik Doboja Obren Petrović 'trojanski konj' predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u Doboju i Republici Srpskoj, koji umjesto da preduzima konkretne mjere na zaštiti grada od mogućih poplava, zagovara probosansku politiku".

Gajić je pozvao Klub odbornika SDS-a u Skupštini grada da pokrene inicijativu za smjenu aktuelnog predsjednika gradskog parlamenta Esmina Mahmutovića, čiju izjavu "zeleno je ljepše" tokom skupštinskog zasjedanja, tumači kao "raspirivanje nacionalne mržnje i vjerske netrpeljivosti".

On je pozvao Petrovića da u tom kontekstu protiv Mahmutovića podnese krivičnu prijavu.

Odbornici Gradskog odbora SNSD-a su kao sporne protumačili i odluke skupštinske većine u Doboju, u vezi sa dodjeljivanjem automobila glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice u Doboju Bajri Džafiću, koji je osim imenovanja u Upravni odbor dobojskog Centra za socijalni rad, uposlio sina u Administrativnu službu grada umjesto sina poginulog borca Vojske Republike Srpske.

Iz ove stranke zamjeraju Petroviću i to što ove godine nije organizovao svečanu manifestaciju "Dan grada Doboja", koja se obilježava na Vidovdan, 28. juna.


(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар