Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

9. 8. 2014.

"Ponašanje vlasti se iz korijena mora mijenjati"

Koalicija "Borci za novu politiku" izdala je saopštenje za javnost povodom učestalih slučajeva nepotizma / zapošljavanja članova uže porodice najviših funkcionera SNSD-a u državnim organima i javnim preduzećima koje vam prenosimo u cjelosti.

"Za Koaliciju BORCI ZA NOVU POLITIKU učestalo zapošljavanje djece visokih funkcionera SNSD-a u organima vlasti i državnim preduzećima (zapošljavanje sina Željke Cvijanović i kćerke Zorana Tegeltije u Elektroprenosu BiH i kćerke Nebojše Radmanovića u Vladi RS), predstavlja jasan znak da je najuže rukovodstvo SNSD-a potpuno svjesno da će nakon oktobarskih izbora završiti tamo gdje im je i mjesto, u zatvoru, pa na ovaj način pokušavaju zbrinuti svoju djecu, kad ih već kao Milorad Dodik, Nikola Špirić i Ranko Škrbić nisu zbrinuli u inostranstvu.

BORCI ZA NOVU POLITIKU im poručuju da im taj plan neće uspjeti, s obzirom da će prva dva zakona koja će se mijenjati u Narodnoj skupštini Republike Srpske nakon oktobarskih izbora, biti Zakon o sukobu interesa i Zakon o državnim službenicima, čijim će se izmjenama onemogućiti da uža rodbina izabranog zvaničnika u Republici Srpskoj može da se zaposli u organima vlasti i državnim preduzećima i ustanovama i omogućiti otpuštanje svih onih koji su do posla došli na prethodno navedeni način.

Došlo je vrijeme da se stvari i ponašanje u Republici Srpskoj iz korijena mijenjaju. Vlast nije od Boga dana, nego od naroda i oni koji vlast obnašaju moraju biti sluge naroda i raditi u korist naroda, a ne u svoju vlastitu korist i korist svoje porodice.  

U Banjaluci 09.08.2014.godine

Odnosi sa javnošću
Borci za novu politiku"

Нема коментара:

Постави коментар