Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

14. 8. 2014.

Zaposleni protiv ostavke direktora teslićkog Doma zdravlja

TESLIĆ - Izvršni odbor Sindikata Doma zdravlja Teslić zatražio je da Željka Kovačević-Milićević, direktor ove, možda i najuspješnije, zdravstvene ustanove u RS, povuče ostavku koju je nedavno podnijela na ovu funkciju.

U Sindikatu kažu da je za godinu dana, od kada je na čelo ustanove došla Kovačević-Milićevićeva, ova ustanova napravila niz značajnih novina kojima su poboljšane usluge građanima, kao što je popodnevni rad  i rad subotom u porodičnoj  medicini i stomatologiji.

- Dolazak specijalista iz OB Doboj u teslićki DZ značio je stanovništvu ove opštine veliku uštedu u novcu, ali i vremenu. Zbog početka rada laboratorije od šest časova gužve su postale rijetkost, te je povećan broj izlazaka ljekara na teren u seoske ambulante. Renoviranjem neiskorištenog prostora u ambulanti u Blatnici prije tri mjeseca otvorena je apoteka, a sa radom je počeo i stomatolog, što je stanovništvo blatničkog kraja tražilo godinama - navedeno je u dopisu Sindikata.

Kako kažu, zaposleni u ovoj ustanovi imali su redovne plate sa uplatom svih doprinosa, prvi put nakon rata dobili su jubilarne nagrade, a u toku je nabavka nove uniforme i obuće za sve zaposlene.

- Zbog svega navedenog zaposleni u ovoj ustanovi su ostali zapanjeni kada je direktor podnijela ostavku, a obrazloženje koje smo dobili od nje je teška spojivost rada na mjestu direktora i pedijatra. Cijeneći značaj rada u pedijatrijskoj ambulanti, odluka je bila na toj strani - navedeno je u dopisu.

(IZVOR: Nezavisne)

Нема коментара:

Постави коментар