Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

13. 8. 2014.

Opstanak Doma zdravlja nije dovoden u pitanje

PETROVO – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić izjavio je danas Srni u Petrovu da će resorno ministarstvo u završetak izgradnje ambulante porodične medicine u Karanovcu i rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja u Petrovu uložiti 270.000 KM.

Bogdanić je rekao da će opština Petrovo za ovu namjenu izdvojiti 40.000 KM.

On je naglasio da opstanak Doma zdravlja "Ozren" u Petrovu nije doveden u pitanje i da će ova javna zdravstvena ustanova jačati, posebno otvaranjem nove ambulante porodične medicine u naselju Karanovac i rekonstrukcijom centralnog objekta u Petrovu.

Bogdanić je upoznat i o štetama koje je ova ustanova pretrpjela u poplavama i da je saniranje podrumskog prostora i dezinfekcija objekta u toku.

On izrazio je nadu da će iseljavanje iz opštine Petrovo prestati i da će mladi svoju perspektivu ostvarivati u Petrovu, a ne u okruženju i inostranstvu.

Direktor Doma zdravlja Zdravko Stanić izrazio je zadovoljstvo zbog skore rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja u Petrovu i izgradnje ambulante porodične medicine u Karanovcu, što će, kako je rekao, približiti primarnu zdravstvenu zaštitu svim stanovnicima opštine Petrovo.

On je rekao da će višak nemedicinskog osoblja biti zbrinut uglavnom penzionisanjem.

Dom zdravlja u Petrovu ima registrovanih 6.155 korisnika medicinskih usluga, od ukupno 7.010 stanovnika, koliko ih je prema, preliminarnim rezultatima, popisano u opštini Petrovo.

Bogdanić je, zajedno sa rukovodiocem dobojske Kancelarije Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Spomenkom Vasilićem, posjetio i Poslovnicu Fonda zdravstvenog osiguranja u Petrovu.


(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар