Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

13. 8. 2014.

Modričanima uručena 83 vaučera

MODRIČA - U Modriči je danas nastavljena podjela platnih kartica Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske članovima 83 domaćinstava koja su pretrpjela štetu od poplava.

Iznos većine platnih kartica koje su danas podijeljene je 5.000 KM, a uručen je i manji broj vaučera članovima domaćinstava u kojima je procijenjena šteta na stambenom objektu manja od 5.000 KM.

Predsjednik Komisije za popis i procjenu štete u opštini Modriča Todor Kojić rekao je da je ovo treća po redu podjela platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske i da je do sada u Modriči vaučere dobilo 793 domaćinstava.

Procjena je da u Modriči pravo na platne kartice sa iznosom manjim 5.000 ima još oko 90 domaćinstava. Kada vaučeri njima budu uručeni biće završena dodjela pomoći domaćinstvima koja su stradala u majskim poplavama.

Prva grupa od 439 platnih kartica građanima Modriče dodijeljena je 14. juna u prisustvu predsjednika Vlade Republike Srpske Željke Cvijanović, a druga grupa od 207 kartica uručena je 21. juna.

Ugovor sa Fondom solidarnosti za obnovu Republike Srpske za prodaju robe i usluga u Modriči potpisali su preduzeće za proizvodnju plastične stolarije "Ornament" i preduzeće za proizvodnju kuhinjskog namještaja "Tesla".


(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар