Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

14. 7. 2014.

"Samsung" donirao veš mašine Doboju i Šamcu

DOBOJ, ŠAMAC - Nakon uspješno realizovane akcije besplatnog pranja veša u Bijeljini, Doboju i Šamcu, "Samsung" je donirao veš mašine gradskim organizacijama Crvenog krsta u ovim opštinama, kako bi dugoročno bile od koristi onima kojima su najpotrebnije.

- Crveni krst Republike Srpske će, u saradnji sa gradskim organizacijama Crvenog Krsta Bijeljine, Doboja i Šamca, donirati veš mašine najugroženijim domaćinstvima ovih opština kako bi na ovaj način ublažili posljedice nastale nakon poplava. Uzimajući u obzir da je u navedenim opštinama, ali i u svim područjima u Bosni i Hercegovini koji su ugroženi posljedicama poplava stradao veliki broj domaćinstava, ova donacija nam je vrlo značajna - rekao je Đoko Mihajlović, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske.

Akcija besplatnog pranja veša za sve građane čija su domaćinstva stradala u poplavama trajala je od 19. juna do 9. jula u navedenim opštinama.

- Mnogi kućni uređaji su u ovim strašnim poplavama bili pokvareni ili uništeni, među njima i veš mašine. To je dovelo do toga da ljudi nisu imali gdje da operu veš, niti su znali šta da urade sa svojim poplavljenim stvarima i odjećom. Prepoznali smo problem i ponudili adekvatno rješenje za građane, da u instaliranim kontejnerima na frekventnim lokacijama operu veš. To je, pokazalo se, bila konkretna pomoć i velika korist unesrećenim ljudima. Protekle tri sedmice trajanja akcije, veš mašine koje su služile za javno besplatno pranje veša bile su svo vrijeme u funkciji, što ukazuje na potrebu lokalnog stanovništva pogođenih opština za ovakvom vrstom pomoći - rekao je Milan Vujović, direktor marketinga kompanije "Samsung".

Kompanija "Samsung" je u toku akcije za ove opštine obezbijedila tri kontejnera sa veš mašinama i sredstvima za pranje veša koji su bili smješteni na javnim mjestima. Osim ove usluge, građani su imali i mogućnost besplatnog popravka "Samsungovih" aparata bijele tehnike.

Нема коментара:

Постави коментар