Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

12. 8. 2014.

Vlada će podržati projekat izgradnje kišne kanalizacije

MODRIČA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Modriči da će resorna ministarstva i Vlada Srpske u cjelini podržati projekat izgradnje obodne - kišne kanalizacije u Modriči, koji je kandidovala ova opština.

- Vrijednost projekta je oko 2.500.000 KM i on će se realizovati u okviru projekta rješavanja vodovodne i kanalizacione mreže opština u cijeloj Republici Srpskoj - izjavila je novinarima Cvijanovićeva.

Cvijanovćeva je rekla da je sa načelnikom opštine Modriča Mladenom Krekićem razgovarala o situaciji u ovoj opštini nastaloj nakon majskih i posljednjih poplava, te izrazila zadovoljstvo mjerama koje Vlada u saradnji sa lokalnom upravom preduzima u saniranju posljedica katastrofe.

Premijer Srpske je potvrdila da je ova opština funkcionalna i da spada u red stabilnijih lokalnih zajednica u Srpskoj.

Ona je naglasila da postoji dogovor Ministarstva prosvjete i Ministarstva finansija Republike Srpske o nabavci opreme za petorazrednu osnovnu školu u naselju Modriča pet.

- Škola koju gradi Vlada Srpske biće opremljena i predata na upotrebu učenicima i nastavnicima do početka školske godine - izjavila je Cvijanovićeva.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić rekao je da se premijer Srpske posebno interesovala za pravednost podjele platnih kartica Fonda solidarnosti za obnovu stambenih objekata stradalih u poplavama.

On je naglasio da je sa Cvijanovićevom razgovarao i o kredintnom zaduženju opštine.

- Kreditno zaduženje Modriče je 7,5 odsto od od ukupnog budžeta - potvrdio je Krekić i napomenuo da opština u narednom periodu neće ići u nova kreditna zaduženja.

Sa ovakvim punjenjem budžeta, kaže Krekić, opština ne bi mogla vraćati nove kredite.

Krekić je nakon razgovra u zgradi opštine, zajedno sa Cvijanovićevom i saradnicima, posjetio privatno preduzeće "Tesla", jedno do dva preduzeća koja su u Modriči potpisali ugovor sa Fondom solidarnosti Republike Srpske o isporuci roba vlasnicima vaučera.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар