Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

10. 8. 2014.

"Treći entitet se ne smije formirati na štetu Srpske"

Ogorčeni najavom formiranja trećeg entiteta na štetu teritorijalnog integriteta Republike Srpske iz Koalicije "Borci za novu politiku" izdali su saopštene u kom poručuju da se krčmenje Srpske ne smije dozvoliti. Saopštenje vam prenosimo u cjelosti:

"Koalicija BORCI ZA NOVU POLITIKU upozorava narod Republike Srpske da se ne smije dozvoliti da oni koji nisu stvarali Republiku Srpsku, sada krčme njenu teritoriju.

Već duži niz godina su Milorad Dodik i SNSD glavni promoteri trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini čime se direktno ruši Dejtonski sporazum, a time i pozicija Republike Srpske. Umjesto što se “brine” za položaj Hrvata u okviru Federacije i promoviše stranačke i lične interese Dragana Čovića, vladajućoj strukturi bi bilo pametnije da pogled sa svojih prepunih računa, nekretnina i ličnih interesa usmjeri prema potrebama građana entiteta u kojem su već predugo na vlasti. Da je vladajuća struktura samo pola vremena i energije, koju je potrošila na promovisanje trećeg entiteta, utrošila na poboljšavanje položaja vlastitih građana, situacija u Republici Srpskoj ne bi bila ni približno ovako loša.

Ukoliko se nastavi podmukla politika rušenja Republike Srpske, bićemo primorani da se borimo svim sredstvima, da spriječimo ratne profitere koji odbrojavaju poslednje dane svoje režimske vladavine, da se poigravaju budućnošću naše djece i opstankom Republike Srpske.


U Banjaluci 10.08.2014. godine
Odnosi sa javnošću
Borci za novu politiku"

Нема коментара:

Постави коментар