Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

6. 8. 2014.

Stabilna situacija na području opštine Modriča

MODRIČA - Rijeka Bosna i njene pritoke na području Modriče su u koritu i trenutno ne prijete domaćinstvima, zaključeno je danas na vanrednoj sjednici Štaba opštinske Civilne zaštite.

Komandant Štaba civilne zaštite Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča, izjavio je da je Služba civilne zaštite od juče u pripravnosti i da planira mjere zaštite ljudi i imovine u slučaju pogoršanja situacije.

- Vodostaj Bosne u Modriči u 13 časova dostigao je 200 centimetara i za jedan metar je niži od kote redovne odbrane od poplava - napomenuo je Krekić i istakao da je Civilna zaštita Modriče u stalnoj vezi sa službom Civilne zaštite Doboj, gdje se vodostaj Bosne približio koti vanredne odbrane od poplave.

Krekić je naglasio da su, nakon oštećenja u majskim poplavama, sanirani odbrambeni nasipi na rijeci Bosni u naselju Dobor, a da je čišćenjem oborinskog Lateralnog i Dobrinjskog kanala smanjena opasnost od poplava u naseljima Modriča 3, Modriča 5 i Dobrinja.

- Ekipe Teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča i Rafinerije ulja Modriča od jutros su na prostoru naselja Hajduk Veljko, odakle uklanjaju oborinske vode koje se zadržavaju u šahtovima i na ulicama - rekao je Krekić.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар