Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

18. 8. 2014.

Ovjereno 80 listi za kompenzacione mandate

Centralna izborna komisija BiH ovjerila je 80 kandidatskih listi za dodjelu kompenzacionih mandata sa ukupno 952 kandidata.

Nakon razmatranja izvještaja o izvršenim provjerama CIK je saopštio da su do isteka roka liste dostavila 74 ovjerena politička subjekta.

Na današnjoj sjednici donesena je odluka o izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH, prema kojoj se na izvodu nalazi ukupno 42.008 birača. Uslove za upis birača u izvod iz Centralnog biračkog spiska ne ispunjava ukupno 5.096 osoba.

CIK BiH je odredio i pet biračkih mjesta koja će biti otvorena za glasanje u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH, i to u ambasadama BiH u Beču i Berlinu, te u generalnim konzulatima BiH u Minhenu, Štutgartu i Frankfurtu.

CIK BiH ovjerio je prijavu koalicije "Savez za promjene - Laktaši" za učešće na prijevremenim izborima za načelnika opštine Laktaši. Koaliciju čine Srpska demokratska stranka i Narodni demokratski pokret.

Danas je počeo i proces štampanja i pakovanja glasačkih listića, prvo testnih za obuku članova biračkih odbora, nakon čega slijedi štampanje i pakovanje glasačkih listića, koji će se dostavljati biračima koji glasaju putem pošte, te svih ostalih glasačkih listića za Opšte izbore 2014. godine.

Posao štampanja i pakovanja glasačkih listića radi kompanija "Atlantik BB" Banjaluka.

(IZVOR: PressRS/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар