Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

1. 8. 2014.

Održana 21. sjednica Skupštine opštine Derventa

DERVENTA - Na današnjoj 21. sjednici Skupštine opštine našlo se 28 tačaka dnevnog reda. Na početku sjednice usvojen je i prijedlog dopune dnevnog reda sa dvije tačke i to Odluka o osnivanju groblja vjerske zajednice u Miškovcima i Plan utroška sredstava za tehničko opremanje Vatrogasne jedinice, izgradnju objekata koje koristi vatrogasna jedinica za svoje aktivnosti i čuvanje vatrogasne opreme. 

Nakon usvojenog izvještaja sa 20. sjednice i aktuelnog časa , odbornici su usvojili prijedlog da se Velikogospojinska povelja sa zlatnim grbom Opštine u 2014. godini, koju dodjeljuje Skupština opštine svake godine povodom Praznika opštine 28. avgusta i Krsne slave opštine-Velike Gospojine, dodijeli Fudbalskom klubu „Tekstilac“. U obrazloženju ove odluke stoji da se povelja dodjeljuje klubu zbog dugogodišnjeg rada i afirmacije mladih u sportu, posebnog značaja i doprinosa u ostvarivanju takmičarskih rezultata i promovisanja opštine Derventa u oblasti sporta.

Na dnevnom redu našla se i analiza stanja i potreba socijalno najugroženijih kategorija lica i korisnika prava na novčanu pomoć i informacija o uslovima života omladine na području.

Odbornici su usvojili i niz Prijedloga o razrješenju i imenovanju direktora Javnih ustanova u Derventi. Tako je Branimir Đekić imenovan za vršioca dužnosti direktora JU „Centar za socijalni rad“, za direktora JU „Sportsko kulturni centar“ imenovan je Miroslav Simić, a za direktora JU Centar za kulturu Jelenko Živković. Odbornici su usvojili i prijedlog o imenovanju Vesne Šain za direktora Javne predškolske ustanove „Trol“, koja je do sada bila vršilac dužnosti direktora u ovoj ustanovi.

Odbornici su usvojili Prijedloge o razrješenje dosadašnjih članova Upravnih odbora i Prijedloge rješenja o imenovanju novih članova Upravnih odbora u Centru za kulturu, Sportsko-kulturnom centru i Domu zdravlja u Derventi. Prihvaćen je i Izvještaj o radu i poslovanju Javnog preduzeća „Derventski list i Radio Derventa“ u 2013. godini i Programa rada i poslovanja za period od 01.01. do 31.12.2014.

Usvojen je i prijedlog za nastavak sjednice SO, koja je zakazana za o6. avgust i za tada je predviđena jedna točka dnevnog reda-Izvještaj o procjeni šteta nastalih usljed poplava na području opštine Derventa u maju 2014. godine. U izjavi za TV K3 , Jozo Barišić , predsjednik Skupštine opštine je o razlozima za nastavak sjednice rekao:“Informacija o počinjenim štetama u poplavama je ostavljena za nastavak sjednice ,u srijedu 06.avgusta, jer komisija za procjenu šteta nije uspjela napraviti informaciju osam dana prije nego što je materijal trebao biti uručen odbornicima i da mi danas ne bi glasali o materijalu koji nismo ni pročitali, odlučili smo da to ostavimo za nastavak sjednice kada će Izvještaj i biti razmatran.“

(IZVOR: derventa.ba)

Нема коментара:

Постави коментар