Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

12. 8. 2014.

Iskočila iz auta u pokretu pa poginula

TESLIĆ - Vesna Todorić (40) iz Stanara, kod Doboja, poginula je u ponedjeljak u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Stupe, na regionalnom putu Tedin Han - Teslić.

Do nesreće, koja se dogodila oko 15.45, je došlo kada je Todorićeva, sjedeći na suvozačevom mjestu, iskočila iz golfa kojim je upravljala Draginja Jotanović (74), takođe iz Stanara.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske stanice Teslić u prisustvu dežurnog tužioca.

Očevici nesreće kažu da se sve odigralo za tren oka, te da je Todorićeva iskačući iz auta iskušavala svoju životnu sudbinu, koja je, nažalost, tragično završena.

- Zadesio sam se na licu mjesta i prizor je bio stravičan. Njima je prije nesreće prokuvao automobil, počelo se pušiti iz haube. Misleći da će doći do požara Vesna je, sva uspaničena, iskočila iz auta koji je bio u pokretu ne bi li spasila svoj život - kazao nam je mještanin Stupe, koji je želio ostati anoniman.

Kako kaže, Todorićeva je potom udarila glavom od asfalt i preminula na licu mjesta, dok je Jotanovićeva sletjela u rastinje pored puta.

- Kada je Vesna iskočila iz auta, Draginja je, vidjevši to, izgubila kontrolu nad vozilom, počela motati volanom lijevo-desno i sletjela u njivu koja je zarasla i to ju je, srećom, spasilo - ispričao je ovaj mještanin, dodajući da je Jotanovićeva prošla sa lakšim povredama, ali je doživjela ogroman šok zbog ove tragedije.

On pretpostavlja da je Jotanovićeva na tom putu mogla ići najviše 50 kilometara na čas.

- Na nekoliko desetina metara prije nesreće ima znak ograničenja od 40 kilometara na čas. Ako su imalo poštovale tu brzinu, mogle su najviše ići 50 kilometara - pojašnjava mještanin.

Dva vozača, dodaje on, koji su se zatekli u trenutku nesreće pritekli su u pomoć Jotanovićevoj, te je izvukli iz auta.

- Ne dugo poslije toga došli su policija, Hitna pomoć i vatrogasci - istakao je on.

(IZVOR: Nezavisne)

Нема коментара:

Постави коментар