Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

17. 7. 2014.

Vaučeri prvo stižu najugroženijima

DOBOJ, PETROVO - Dijeljenje platnih kartica za obnovu poplavljenih domova nastavljeno je danas širom RS u mjestima koja su stradala u majskim poplavama.

- Platne kartice za obnovu poplavljenih domova u Doboju do sada su podijeljene u naseljima koja su po procjeni Gradske uprave i Vlade RS pretrpjela najviše štete, a sva ostala naselja će iste dobiti u narednih sedam do deset dana - poručio je Dobojlijama Dragan Vasilić, zamjenik gradonačelnika.

On je danas tokom podjele 450 vaučera za mještane prigradskog naselja Usora kazao da su do sada platne kartice uručene mještanima naselja Bare, Ševarlije, Pridjel Gornji i Donji, i Potočani, a da će građani u najužerm gradskom jezgru iste dobiti uskoro, ne precizirajući kada.

- Iskreno, ne mogu biti precizan, mi dobijemo spisak, poimenično kome će i kojeg dana biti podjela vaučera, predstavnici Vlade RS tog konkretnog dana dođu i zajedno sa predstavnicima Gradske uprave organizuju podjelu - kazao je Vasilić.

Pozivajući građane na strpljenje, on je rekao da je od predstavnika Vlade RS dobio uvjeravanja da će za sedam do deset dana biti u prilici da podijele sve vaučere.

U Petrovu je danas podijeljeno prvih 20 platnih kartica po vaučer modelu Fonda solidarnosti za obnovu RS građanima čija je šteta na stambenim i poslovnim objektima u poplavama bila veća od 5.000 KM.

Julijana Cvjetković-Iličić, predsjednik Centralne opštinske komisije za procjenu štete, izjavila je da je ukupna procijenjena šteta od poplava u opštini Petrovo oko 3,7 miliona KM.


(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар