Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

18. 7. 2014.

Uručena pomoć petočlanoj porodici Smiljić iz Šamca

ŠAMAC - Predstavnici pokreta "Pozitivna Srpska" iz Banjaluke uručili su danas pomoć petočlanoj porodici Smiljić iz Šamca u kojoj niko ne radi i koja je pretrpjela štetu u poplavama.

Smiljićima su donirani ulje, brašno, šećer, deterdžent, odjeća, dječije igračke, bicikl, te druge potrepštine.

Otac Dragan, supruga Milica i troje maloljetne djece LJubica, LJiljana i Lazar žive od 105 KM dječijeg dodatka.

S obzirom na to da im je voda odnijela sve iz prizemlja, oni su se smjestili na sprat kuće koji nije ni izmalterisan, nema prozora, ni vrata. Nemaju vodu, ni struju, osim jednog kabla da ponešto ugriju na rešou.

Milica Smiljić zahvalila je za pomoć i rekla da je šteta velika i da je teško nadoknaditi sve što je godinama stvarano.

- Svaka pomoć je dobrodošla, kao i svima koji su u ovakvoj situaciji. Neizvjesnost je velika, ali moramo naprijed - rekla je Smiljićeva.

Jedan od osnivača "Pozitivne Srpske" Nikica Vranješ rekao je da je ovo prva pomoć koju realizuje ovaj pokret, ali da će humana misija dovoženja pomoći biti nastavljena do jeseni, da bi se pomoglo ugroženim porodicama.

On je dodao da je pokret odlučio da pomogne porodici Smiljić nakon priloga koji je sinoć emitovan na Televiziji Republike Srpske.

- Odmah smo počeli da sakupljamo pomoć i, evo, jutros smo je dovezli. Došli smo da vidimo šta je još neophodno, stolarija ili nešto drugo. U narednih sedam dana kontaktiraćemo proizvođače - obećao je Vranješ.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар