Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

18. 7. 2014.

Manje krivičnih djela u Doboju

DOBOJ - Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti /CJB/ Doboj za šest mjeseci ove godine smanjen je broj krivičnih djela za 7,8 odsto u odnosu na isti period 2013. godine i u narednom periodu akcenat će biti stavljen na očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti, te saniranje štete od poplava na službenim objektima, izjavio je načelnik Centra Goran Đurković.

Đurković je danas na konferenciji za novinare istakao da je stanje bezbjednosti na području koje pokriva ovaj centar zadovoljavajuće.

On je naveo da je u proteklom periodu ostvarena uspješna saradnja sa drugim policijskim agencijama i ministarstvima unutrašnjih poslova u Federaciji BiH /FBiH/, tužilaštvima i inspekcijskim organima.

Od januara do juna ove godine evidentirano je 908 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, od čega je 609 razriješeno. Nadležnom tužilaštvu podnesena su 853 izvještaja protiv 620 lica o izvršenim krivičnim djelima, od kojih je 245 povratnika u izvršenju krivičnih djela.

Načelnik Kriminalističke policije CJB Doboj Miroslav Milojević rekao je da su u navedenom periodu evidentirana dva ubistva i dva ubistva u pokušaju.

Izvršena su dva krivična djela silovanja, te dva krivična djela trgovine ljudima radi vršenja prostitucije.

Milojević je naveo da je nadležnim tužilaštvima podneseno 16 izvještaja protiv 18 lica zbog 23 djela privrednog kriminaliteta. Ukupna prijavljena materijalna šteta za šest mjeseci iznosi 1.001.017 KM i protivpravna imovinska korist u iznosu 758.829 KM.

On je podsjetio da je od avgusta prošle do februara ove godine realizovana policijska akcija radi sprečavanja proizvodnje i prometa droge pod kodnim nazivom "Bastion", tokom koje je uhapšeno sedam lica.

U februaru je, kako je naveo, sa kolegama iz Šamca započeta akcija pod kodnim nazivom "Slavonac", u okviru borbe protiv organizovanog kriminaliteta i zloupotrebe droga.

Milojević je podsjetio da je završena akcija "Štek", tokom koje je uhapšeno 12 lica.

Tokom šest mjeseci ove godine evidentirano je 18 samoubistava, od kojih su 15 lica muškog i tri lica ženskog pola.

Kada je riječ o javnom redu i miru, načelnik Sektora policije Dragan Prodanović rekao je da je od januara do juna evidentirano 570 saobraćajnih nezgoda, što je za 15,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Dogodilo se devet saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom.

Od ukupno 452 prekršaja, nadležnim sudovima podneseno je 179 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, kao i 180 prekršajnih naloga protiv 485 lica.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар