Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

17. 7. 2014.

Iz Austrije u Šamac dopremljena pomoć od 7.000 KM

ŠAMAC - U Šamac je iz Austrije dopremljena humanitarna pomoć u vrijednosti od 7.000 KM, koja se sastoji od sredstava za higijenu, hrane za bebe, te opreme za vatrogasce.

Predstavnik austrijskog grada Samariterbunga Kristijan Denke istakao je da je, osim danas dopremljene donacije, iz Austrije do sada dovezeno 1.400 tona humanitarne pomoći za ugrožene u poplavama, kao i da austrijski narod želi da pomaže onima kojima je to neophodno.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Predrag Marinković zahvalio je za pomoć i istakao da je u ovaj grad pomoć stizala više puta.

Jedan kombi sa pomoći istovaren je danas u centralnom magacinu u Šamcu, a drugi je predata vatrogascima, kojim je donirna oprema.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice u Šamcu Saša Malić zahvalio je na pomoći koja će im mnogo značiti, s obzirom da je ova jedinica pretrpjela veliku štetu od polava, a predstoji sezona požara.

Mišić je precizirao da je u poplavama oštećen kompletan inventar koji se nalazio u prizemlju, te uništena ili oštećena sva oprema koja se nalazila u garažama i spremištima.

Prema njegovim riječima, samo na opremi šteta je 100.000 KM.

- Obavljamo sve aktivnosti kao i ranije - peremo ulice i dostavljamo svakodnevno oko 16.000 litara vode na punktove za vodu za piće, kako u gradu, tako i u mjesnim zajednicama - rekao je Mišić i dodao da je u toku sanacija objekta i popravka vozila.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар