Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

3. 9. 2014.

Prijedlog za pritvor uhapšenima u Doboju i Tesliću

DOBOJ, TESLIĆ - Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora za 13 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su tokom 1992. godine na području Doboja i Teslića počinili ratne zločine i zločine protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.

Pritvor je predložen za Andriju Bjeloševića, Milana Savića, Dušana Kuzmanovića, Predraga Markočevića, Marinka Đukića, Miroslava Pijunovića, Dobrivoja Ćulibrka, Dragana Marijanovića, Darija Slavuljice, Saše Gavranovića, Predraga Subotića, Vitomira Devića i Zorana Šljuke.

Određivanje pritvora predloženo je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i zbog načina izvršenja krivičnog djela kojim je izazvana velika uznemirenost građana i javnosti.

Tužilaštvo je saopštilo da su osumnjičeni na području Doboja i Teslića počinili krivična djela u svojstvu pripadnika oružane formacije "Miće", među kojima su nekadašnji visoki policijski zvaničnici.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana.

(IZVOR: PressRS/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар