Posjetite nas na novoj adresi >>> Glas Regije

3. 8. 2014.

Milan Štikovac najbolji volonter u Doboju (FOTO)

Volonteri u Doboju
DOBOJ - U Doboju je večeras zatvoren volonterski radni kamp organizovan s ciljem sanacije štete od poplava, a u kojem je učestvovalo 35 volontera iz svih krajeva Republike Srpske.

Za najboljeg volontera izabran je Milan Štikovac, kojem je uručena i jednokratna novčana stipendija u iznosu od 150 KM, a pohvaljeni su Slavica Drinčić i Nikola Pekija.

Pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske Branka Malešević rekla je Srni da su volonteri ostavili veliki trag tokom sedmodnevnog rada na sanaciji dobojskih osnovnih škola "Sveti Sava" i "Vuk Stefanović Karadžić".

Milan Štikovac
Maleševićeva je zadovoljna realizacijom prvog kampa ovog tipa koji je organizovan u skladu sa Strategijom o volonterima, koja je usvojena u Narodnoj skupštini Republike Srpske sedam dana prije poplava.

Izvršni direktor Omladinsko-komunikativnog centra Banjaluka Saša Marković poručio je da u nastojanju da ovakvi projekti zažive, lokalne uprave kojima trebaju volonteri moraju prethodno da se dobro organizuju.

- Besmisleno je pozvati volontere, a da oni nemaju šta da rade - istakao je Marković.

Izvršni direktor Volonterskog servisa Republike Srpske Vanja Kukrika zadovoljna je načinom na koji je dobojski kamp funkcionisao, s obzirom na kratak rok za njegove pripreme.

Kukrika je istakla da su volonteri ostavili traga u ovom gradu.

Direktor Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" Milan Gojković podsjetio je da su volonteri bili angažovani na iznošenju zaostalog materijala iz objekata, uklanjanju šuta i pripremi zemlje za sijanje trave da bi škole bile spremne za novu školsku godinu.

Gojković je u znak zahvalnosti obećao da će u školskom prostoru biti postavljena tabla sa imenima učesnika kampa koji su nesebično pomogli u saniranju objekata.

Kamp pod nazivom "Srce, ruke, lopata", organizovali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Volonterski servis i Omladinski komunikativni centar iz Banjaluke.

Volonterski radni kamp je počeo 28. jula, a volonteri su bili smješteni u kasarni "Miljkovac" u Doboju.

Mladi volonteri su bili angažovani na raščišćavanju škola, zelenih površina, skladištenju robe iz Robnih rezervi, te su pomagali stanovništvu kojem je bila neophodna pomoć u sanaciji štete od poplava.

Uporedo sa kampom u Doboju održan je i volonterski radnik kamp u Bijeljini.

(IZVOR: Nezavisne/SRNA)

Нема коментара:

Постави коментар